
Hayatın temel unsuru olan su, sağlığımız üzerinde doğrudan etki eden en önemli faktördür. Bu yüzden, sağlıklı bir yaşam için tüketilen sular arasında en popüleri alkali su olmaktadır. Peki alkali su nedir? Alkali nasıl su yapılır? Faydaları nelerdir? tüm merak edilenler bu yazımızda.
Alkali Su Nedir?
Alkali iyonize su olarak da bilinen alkali su, normal musluk suyundan daha yüksek pH seviyesine sahip sudur. pH, bir maddenin asitlik veya bazlık derecesinin 0-14 aralığında bir ölçüsüdür. 7'nin altındaki pH değeri asidik, 7'nin üzerindeki pH değeri ise alkali olarak kabul edilir. Alkali su tipik olarak 8 ila 9 arasında bir pH seviyesine sahiptir, bu da onu nötr sudan biraz daha alkali yapar.
Alkali Suyun Özellikleri
Ph değeri 7.0 altında olan su asidik değeri yüksek, 7.0 üzerinde olan sular ise alkali su değerine sahiptir. 9 üzeri alkali değeri yüksek değerine sahip olduğu için içme suyu olarak tüketilmemelidir.

İnsan sağlığı için en değerli içme suyu pH değeri 8 ila 9 arası 8.5 değeridir. Sağlıklı olan ve bahsedilen alkali su bu değerlere sahiptir. Bu pH değerine sahip alkali sularda Magnezyum, Sodyum, Potasyum ve Kalsiyum gibi zengin mineral içeriği bulunmaktadır.
Alkali Suyun Faydaları
Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Vücudun pH dengesinin sağlanmasına da yardımcı olur.
Cildi besler ve güzelleştirir.
Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ödem oluşumunu engeller.
Midedeki asitliği nötralize ederek sindirime yardımcı olur.
Canan Karatay Açıklıyor; Neden Alkali Su?
Alkali yaşamın altın kurallı vücudu alkali bir durumda tutmaya çalışmaktır. Alkali su ve besinler bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirdiği için kronik hastalık risklerini de önlemektedir.
Alkali Su Nasıl Yapılır?
Alkali su elde etmek için iyonize işlemi, alkali filtreleme, karbonat ve alkali besin takviyesi gibi yöntemler bulunmaktadır. Fakat en pratik ve yaygın yöntem, alkali filtreye sahip su arıtma cihazı modelleridir. Bu cihazlarda bulunan alkali filtre suya kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi alkali minerallerini ekler ve suyun pH değeri alkali seviyesine yükselir.
Evde Alkali Su Nasıl Yapılır? (3 Farklı Yöntem)
Evde alkali su yapmak için pH değeri 9 ve 10 arasında olan bazı mineralleri, sebze ve meyve gibi besinleri kullanabilirsiniz. Bu besinler ve yapılış yöntemleri;
1.Yöntem: Karbonat : 1 litre temiz ve sıcak içme suyunuza yarım yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın ve suyun soğumasını bekleyin. Alkali suyunuz hazır.
2.Yöntem: Brokoli, Havuç, Kivi : Sıcak ve temiz bir suya brokoli, havuç yada kiviyi rendeleyerek ekleyin ve yarım gün bekletin. Alkali suyunuz hazır.
3.Yöntem: Himalaya Tuzu: Yarım litre suya yaklaşık 1 tatlı kaşığı Himalaya tuzu ekleyerek karıştırın ve yarım saat bekletin. Alkali suyunuz hazır.
Su Arıtma Cihazları ile Alkali Su
Alkali su elde etmenin en pratik ve etkili yönetimi su arıtma cihazlarıdır. Suyu iyonize yönetimi ve alkali filtreleme ile elde edilen su gerçek alkali özelliğine sahiptir.
Su arıtma filtreleri arasında son aşamada bulunan Alkali filtre, arıtılan suya alkali mineralleri ekleyerek suyun mineral seviyesini yükseltir ve pH seviyesini dengeler.
Alkali su ile zayıflamak için tavsiye yazımızı inceleyin: Su Diyeti